Wie ben ik

Mijn naam is Anita Leerenveld en mijn thuishaven is Zwolle. Ik ben er geboren en getogen. Als kind wilde ik altijd "weldoener" worden. Ik had heel veel respect voor mensen die werkten bij organisaties als Artsen zonder grenzen. Als basisschoolleerling wilde ik later ook "iets" doen waarbij ik mensen zou helpen. Deze dromen raakten geheel op de achtergrond aangezien ik tijdens mijn gehele schoolcarrière hard heb moeten werken om te "overleven". Niets kwam mij "aanwaaien" zoals dat heet. Ondanks dat ik officieel geen "stempel" had gekregen. Naar de huidige maatstaven had ik de volgende mogen "ontvangen": Dyslexie, Dyscalculie en Add. Ik behaalde toch mijn diploma's en ging vervolgens aan het werk in de tandheelkunde. Daar ontdekte ik dat ik de omgang met de patiënten het leukste onderdeel van mijn werk vond. Ik ging trouwen en kreeg twee fantastische kinderen. Jaar naar jaar ging voorbij en mijn dromen die ik had als kind, was ik volledig vergeten.

Tot mijn dochter problemen kreeg op school. Alles vond ze heel erg moeilijk (taal en rekenen) en lukte haar gewoon niet. We lieten haar testen op Dyslexie, en jawel hoor, ze behoorde bij de groep van de "zwaarste gevallen". 

We wisten niet beter en gingen met haar allelei trajecten in. Het begon met hulpgroepen op school, Remedial Teaching, vervolgens naar een logopediste en een Dyslexieinstituut. Niets van dat alles leverde ook maar enigzins iets op. Toch kon ik mij als moeder niet voorstellen dat het voor mijn dochter onmogelijk zou zijn om ooit een stukje te lezen (ja, zo erg was het).

Ze werd mijn muze, mijn inspiratiebron om te zoeken naar een oplossing. En in plaats dat ik bleef luisteren naar de mensen die "wetenschappelijk verstand" hebben van leerproblemen ging ik luisteren naar mijn hart.

Inmiddels was het mij wel duidelijk dat ik het moest zoeken in een andere richting. Hulp voor haar die ik zelf ook begreep bijvoorbeeld! Iets dat gebruikt maakt van haar talenten en kwaliteiten! Leren op een manier die makkelijk is voor haar! 

Inmiddels was er geen weg meer terug. Oude dromen werden opgepoetst, ging ik opleidingen volgen en startte met mijn eigen bedrijf, Visiekracht. Met als gevolg een combinatie van Tori kindercoachopeiding en een opleiding die technisch leerproblemen oplost. Wat een impact heeft dat! Het blijkt te werken voor haar en inmiddels ook voor anderen! 

De basis? Vertrouwen en verantwoordelijkheid geven, zelfvertrouwen opbouwen en de leerproblemen technisch oplossen. Mijn uitgangspunt: "is dat u of uw kind het kan". Zoals het voor mijn dochter en anderen nu ook is.

Met trots kan ik zeggen dat ik de mooiste baan ter wereld heb! Mensen zien groeien en bloeien met veranderingen die ze zelf teweeg brengen.